U Tuzli otvoren rekonstruisani Društveni dom ‘Partizan’

Rekonstruisani Društveni dom “Partizan” u naselju Kreka u Tuzli čiju je obnovu finansijski podržala i Vlada Kantona Sarajevo otvoren je u četvrtak, što je ujedno bio i centralni događaj obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Tuzli. Radovi su koštali oko 530.000 KM, od čega je 85.000 KM donirao Kanton Sarajevo, odobrivši sredstva za uređenje vanjskog prostora, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto objasnio je da je riječ o simboličnoj podršci, kojom je Vlada željela pokazati da je spremna na saradnju i realizaciju zajedničkih projekata. U sastavu Doma nalazi se sala za društvene aktivnosti, ambulanta, svlačionice za sportiste, te prostorije Mjesne zajednice Kreka i Udruženja građana “Kreka”, koje je iniciralo obnovu “Partizana”.

Premijer Forto posebno je istakao činjenicu da je građanima ovo zdanje od izuzetne historijske vrijednosti vraćeno na korištenje upravo na Dan državnosti naše države. U zgradi “Partizana” donesena je odluka o Husinskoj buni, najvećem socijalnom buntu bosanskohercegovačkih radnika, održanom u decembru 1920. godine.