U Tuzli održan 8. međunarodni memorijalni turnir “Srđan Aleksić”

Na pomoćnim ternima stadiona Tušanj održan je 8. međunarodni memorijalni turnir u malom nogometu „Srđan Aleksić“. Međunarodnog je karaktera, a ekipe iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine takmičile su se u dvije dobne kategorije, dječaci rođeni 2012. i 2013. godine. Iz udruženja „Radničke sportske igre „ Tuzla koji su ujedno i organizatori turnira, zadovoljni su organizacijom, odzivom ekipa ali i velikim brojem navijača koji su bodrili dječake tokom utakmica.

„ 10 različitih škola odazvalo se ovom turniru. Jedna ekipa iz Srbije, jedna iz Hrvatske i ostale iz BiH. Imamo tu i 5 djevojčica koje su posebno bile nagrađene medaljama. Poenta ovog turnira je da se prenese lik i djelo Srđana Aleksića, odnosno to šta je uradio za svog života a znamo da su najbolji ambasadori za ovo djeca naša“, istakao jeMirsad Gavranović predsjednik Udruženja „Radničke sportske igre“ Tuzla.

„Mogli smo vidjeti zaista lijepih poteza, dobrih odbrana, pasova tako da smo prezadovoljni. Trener Anes koji je došao sa mnom i ja smo baš komentarisali gledajući ostale ekipe da ima zaista talenata i da naša država ima budućnost ukoliko te talente samo usmjeri na pravi način“, rekao jeMiralem Karabegović trener ŠF Sportino MA Maglaj.

S obzirom da je turnir međunarodnog karaktera, osim ekipa iz BiH učestvovali su i timovi iz Hrvatske i Srbije. Upravo ekipa Rudara iz Srbije izgubila je u finalu 2013. godišta od vršnjaka iz Maglaja, no nisu nezadovoljni. Uz druženje i fudbal kvalitetno su proveli svoje vrijeme u Tuzli.

„Jako prijatna  atmosfera nas je dočekala. Lijepo smo se zabavili, družili i sve je bilo po meni na vrhunskom nivou. Upoznali smo nove drugare, trenere, dobre ljude. Prvi put smo kod vas i nadam se da ćemo dolaziti češće“, naglasio jeDejan Marković   SFU Premijer Rudar Vrdnik.

Baš kao i prethodnih godina učešće na turniru uzela je i škola fudbala FK Sloboda. Uvijek se rado odazovu kvalitetnim turnirima, kako bi svojim dječacima pružili mogućnost da osvoje nove medalje, upoznaju nove drugove i lijepo se zabave.

„Mi potenciramo da idemo na što više turnira kako bi se djeca što više družila, kako bi ih odvojili od virtuelnog svijeta, da su što više napolju i da su zajedno“, istakao je Maid Tufekčić trener  u ŠF FK Sloboda Tuzla.

Turnir je brojao i mnogobrojne sponzore, među kojima su Vlada TK, Skupština TK i Grad Tuzla. Najbolje plasirane ekipe i najbolji pojedinci dobili su pehare, medalje i diplome.

Uz prvoplasiranu ekipu Sportina iz Maglaja, drugo mjesto u takmičenju dječaka rođenih  2012. godine zauzela je ekipa Rudanke iz Doboja, treći je bio Proleter, a četvrta Sloboda.

U dobnoj kategoriji 2013. godište prvak je bio isti, drugo mjesto zauzeo je Premjer Rudar Vrdnik, treća je bila tuzlanska Sloboda, dok je četvrto mjesto zauzela ekipa Atletika iz Banovića. Osim sportskih uspjeha i takmičanja, važno je naglasiti da su ovo prilike za nova međusobna upoznavanja i druženja koja će roditi neka nova prijateljstva i zdrava sportska rivalstva. /RTVTK/