U toku pripreme za otvaranje 15. sezone klizališta u Tuzli

Svečano otvorenje klizališta u kompleksu Panonike ove godine planirano je za 25. novembar, a pripreme za doček posjetitelja u završnoj su fazi.

Jučer smo krenuli sa zaleđivanjem ledene ploče koja će biti završena. Taj ciklus će biti završen za nekih 5 do 6 dana i mi smo odabrali taj četvrtak 25. novembra da otvorimo klizalište na jedan svečan način”, kazao je Maid Porobić, direktor JKP Panonika Tuzla

Svakodnevi rast cijena utjecao je i na porast cijena ulaznica u odnosu na prethodnu sezonu.

Morali smo podići cijenu za 0.50 KM u odnosu na prošlogodišnje cijene. Od 3 – 4 KM radnim danima, a vikendom 5 – 6 KM, Sa vlastitim klizaljkama je jeftinije, a imamo i ponudu za kupovinu većeg broja termina gdje je snižena cijena”, istakao je Porobić.

Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi, tuzlansko klizalište ima pripremljen plan i program rada tokom cijele sezone.

Prema našem izrađenom planu rada u ovakvim situacijama, dakle smanjen je kapacitet, kovid redari. Mi se nalazimo na otvorenom prostoru, smanjena je mogućnost prenosa korona virusa, obzirom da smo i prošle godine pod istim režimom radili imamo iskustvo koje ćemo primijeniti i ove sezone” , zaključio je Maid Porobić, direktor JKP Panonika Tuzla.

Na svečanom otvaranju svi posjetitelji moći će uživati u umjetničkom performansu klizačkog kluba “UNITY” iz Sarajeva, a nakon čega će klizalište zvanično početi sa radom