U Sydneyju pronađena “vremenska kapsula” s jezivim predviđanjima

U ZIDU kupaonice u kući u Sydneyju prošlog tjedna je otkrivena “vremenska kapsula” iz 1995. godine s jezivim predviđanjima koja su se ostvarila, javljaju lokalni mediji.

Korisnik Facebooka Sasha Ilic objavio je prošle srijede pismo Grega Wilkinsona staro 22 godine u kojem predviđa što će se dogoditi u bliskoj budućnosti.

Između ostalog Wilkinson je predvidio da će Kina postati velesila, a iskrivljene interpretacije islama će dovesti do “svetog rata”.
“Islam će postati sljedeći ideološki problem koji će izazvati jednaku suprotnu reakciju i natjerati velike dijelove svijeta u apsurdni ‘sveti rat’. Svaka zaraćena strana vjerovat će da je više religiozna/pravedna od druge”, stoji u pismu.

 

“Kina će postati poludemokratska država i ekonomska velesila, pa se čuvajte! Amerika će biti njezin najveći trgovinski partner i ako odluče da im treba još više mjesta, vjerujem da bi Australija mogla
postati njihova sljedeća meta”, napisao je Wilkinson o Kini.

Iako predviđanje nije potpuno točno, Kina je ostvarila ogroman rast od 1995. godine. Tada je u ekonomskom smislu bila iza Italije, Brazila, Francuske, Njemačke, Japana, SAD-a i Velike Britanije, a sada je druga država iza SAD-a.
Nakon otkrića pisma mediji su kontaktirali i samog Wilkinsona, koji je za Sydney Morning Herald izjavio:

“Kada sam ugledao pismo na Facebooku, prvo sam bio malo uvrijeđen zbog povrede privatnosti. Zatim sam razmislio i shvatio da ta predviđanja zapravo naglašavaju napredak interneta u 22 godine, bez kojeg me ne bi mogli pronaći”.

U pismu je naveo kako smatra da bi ga mogli pronaći oko 2060., ali njegova pokojna supruga Roslyn je tada pogodila da će ga pronaći oko 2020. godine.

“Htio sam da duže ostane skriveno, ali sada sam sretan što sam doživio njegovo otkriće. Moja prekrasna Ros je zamalo pogodila točno vrijeme otkrića”, izjavio je Wilkinson.

(Index.hr)