U susret Međunarodnom danu knjige: Tribina „Ramazan i knjiga“

JU Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija i „Gradska biblioteka“, koja djeluje u okviru BKC-a, i ove godine će obilježiti 23. april – Međunarodni dan knjige.

Tim povodom, u velikoj sali kalesijskog BKC-a, 22. aprila (petak), sa početkom u 18,00 sati, održat će se tribina o temi „Ramazan i knjiga“.

Glavni uvodničar je Jusuf Džafić, autor knjige „Savremen fikhske teme 2“. Osim njega, o ovoj temi govorit će i Ibrahim Aljić, predsjednik Medžlisa IZ Kalesija, i Fahrudin Sinanović, novinar i književnik.

Jusuf Džafić je rođen 1991. godine u Bijeljini. Behram-begovu medresu u Tuzli je završio 2010. godine. Upisuje se 2011. godine u Kairu na Univerzitet „El-Azhar“ na Šerijatsko-pravni fakultet, Odsjek šerijatsko pravo. Diplomirao je 2015. godine. Oženjen je i otac jednog djeteta. Živi i radi u Tuzli.

Aktivan je na spisateljskom polju. Do sada je objavio u različitim medijima objaviio više od 500 članaka iz različitih oblasti. Njegovi radovi su prevođeni na bugarski, albanski i romski jezik. Osim dvije pjesničke zbirke „Brzina misli“ i „Miruh zambaka“ i prijevoda jedne pjesničke zbirke, Jusuf Džafić je objavio još 18 knjiga s vjerskom tematikom. Govori arapski i engleski jezik, a služi se turskim i osmanskim turskim jezikom.