U subotu se održava “Živinička trka dr.Samir Kamenjaković 2024”

KBV „Flek Tom Cat“ Živinice je organizator tradicionalnue“Živiničke trke dr.Samir Kamrenjaković”, koja od prošle  godine nosi naziv po rano preminulom i uspješnom gradonačelniku Živinica.

Prošle godine “Živnička trka dr. Samir Kamenjaković je  okupila oko 400 takmičara svih uzraste iz cijele Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Njemačke, Turske i Crne Gore, a ove godine već je prijavljeno oko 500 takmičara.

Podsjećamo da je prošle godine pobjednik u muškoj konkurenciji bio Mlađen Samardžić, član AK Maraton iz Brčko, dok je u ženskoj konkurenciji pobjedila Slađana Stamenković, član AK “Trkački klub Beogardski maraton”.

Prema riječima predsjednika KBV Flek Tom Cat Mirnesa Vejzovića trka će se odvijati ulicama našeg grada na dužini od 4 km. Sart i cilj  će biti ispred zgrade Gradske uprave, zatim ćemo trčati do raskrsnice Markan, Prvom ulicom do kraja (pored Kutića)  i potom se spustiti nazad do zgrade Gradske uprave gdje nas čeka pobjedničko postolje i osvježenje za sve učesnike, kaže nam Vejzović

Za sve takmičare su obezbjeđeni startni brojevi i medalje. Prijave su zatvorene.

Trka je zakazana za  8.juni u 18,30 sati, preuzimanje start paketa od 15 sati.Za najuspješnije atletičare koji osvoje jedno od prvih pet mjesta obezbjeđene su novčane nagrade.

Zivinice.ba