U subotu akcija čišćenja obale jezera Modrac

U subotu 22.oktobra 2022.godine, Eko-ronilačka grupa invalida organizuje akciju čišćenja obale i dna jezera Modrac od brane jezera do restorana Robinzon u Prokosovićima. Učešće će uzeti i članovi SRD „Smuđ“ Lukavac i GSS Soda Lukavac. Okupljanje je kod veza za čamce u blizini brane u 11 sati.

“Pozivamo sve zainteresovane da se odazovu kako bismo očistili što veću površinu obale. Za sve učesnike su obezbijeđene rukavice i vreće za smeće, a nakon završetka akcije i ručak u Restoranu Robinzon.

Projektom, finansiranim od strane Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona i Grada Lukavca, pokrit ćemo troškove odvoza smeća iz postavljenih kontejnera na jezeru Modrac i Šićki Brod, kao i troškove za odvoz smeća u narednom periodu kada kontejneri budu puni.

Uz obalu jezera Modrac pored putnog pravca Lukavac-Prokosovići nastavit ćemo sa postavljanjem zaštitne ograde u cilju sprečavanja daljeg bacanja smeća.

Već naredni vikend 28. i 29. oktobra 2022. godine na jezeru Šićki Brod izvršit ćemo poribljavanje sa šaranskom mlađi i organizovati akciju prikupljanja i odvoza smeća”, kažu organizatori.