U Srebreniku održana manifestacija “Dan sporta za djecu”

Dana 20.09.2023. godine Srebrenik je bio grad djece i dječije radosti zahvaljujući manifestaciji Dan sporta za djecu, koja je održana pod pokroviteljstvom Gradske uprave.

Ova manifestacija, namijenjena  našim najmlađim sugrađanima, okupila je gotovo 1000 djece iz svih 8 osnovnih škola s gradskog područja Srebrenika i iz gradskog vrtića, koji su se sjajno zabavili i takmičili u tračanju na gradskom trgu i igri Između dvije vatre na sportskom poligonu.

“Sport je važan segment razvoja naše djece, a ovaj događaj pružio im je  priliku da se upuste u različite sportske aktivnosti, steknu nova prijateljstva i, naravno, da se dobro zabave. S ponosom smo svjedočili njihovom entuzijazmu i energiji dok su se natjecali, smijali i stvarali trajna prijateljstva. Sport je ključan za zdrav razvoj naše djece, a ova manifestacija pružila je priliku da se okušaju u različitim sportskim aktivnostima, kao što su trčanje, skakanje, nogomet i mnoge druge. Bilo je divno vidjeti kako se njihova samopouzdanja povećavaju dok su postizali svoje ciljeve i osvajali nagrade”, naveo je gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić te najavio da će i u narednom periodu djeci i sadržajima za djecu biti posvećeno dosta više pažnje.

Sjećanja koja su stvorena danas ostat će duboko urezana u srca naših najmlađih sugrađana, a mi se radujemo budućim sportskim avanturama koje će ih čekati. Video navedenog događaja možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.facebook.com/watch/?v=220651977660472&extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&ref=sharing&mibextid=MKOS29%2CDan

(Grad Srebrenik)