U povodu Dana grada Gračanice upriličen prijem za delegaciju Vlade Federacije BiH te održan radni sastanak sa Vladom Tuzlanskog kantona

Povodom Dana grada Gračanice, u petak je u kabinetu Gradonačelnika upriličen prijem federalnih ministara Vedrana Lakića i Amira Hasičevića koji su s Gradonačelnikom razgovarali o projektima iz resora kojima pripadaju.

Ministri su izrazili podršku u radu Gradonačelniku Heliću te se zahvalili na dobrodošlici i pozitivnim impresijama koje će nastojati širiti i među drugim lokalnim zajednicama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik je 2. juna u kraću radnu posjetu primio i Vladu Tuzlanskog kantona na čelu sa premijerom Halilagićem.

U okviru ovog kontruktivnog sastanka razgovaralo se o rješavanju putne infrastrukture, problemima u zdravstvu, poteškoćama s kojima se susreću privrednici te budućim koracima i prioritetima u kantonalnoj nadležnosti a koji su od značaja za grad.

Sastanku su osim Gradonačelnika i Vlade TK prisustvovali i sekretarka jedinstvenog organa i Gradskog vijeća Dženana Tukulj, Predsjedavajući Gradskog vijeća Mirzet Topčagić, pomoćnik Gradonačelnika za poduzetništvo, lokalni razvoj i finansije Nihad Sinanović, direktor Doma zdravlja Jasmin Hadžić te gračanički poduzetnik Edin Kamarić.