U posjeti UKC Tuzla predstavnici bolnice iz njemačkog Darmstadta

U posjeti UKC Tuzla boravili su predstavnici menadžmenta bolnice Agaplesion Elisabethenstift iz Darmstadta, Njemačka. Delegaciju koju su činili: izvršni direktor bolnice Michael Keller, predsjedavajući upravnog odbora Norbert Mander, pomoćnik direktora za sestrinstvo Anja Bopp, asistent pomoćnika za sestrinstvo Felix Vacek i glavna sestra Odjeljenja za gerijatriju Adisa Kalić, primio je pomoćnik direktora za sestrinstvo UKC Tuzla Mirza Jahić.

Sastanku su prisustvovale i profesorice zdravstvene njege Srednje medicinske škole Tuzla, Bahrija Hasić i Sanja Mihić Jahić.

Pomoćnik direktora za sestrinstvo, dipl.med.teh. Mirza Jahić gostima je predstavio organizacionu strukturu i najznačajnije projekte koji se provode u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Nakon sastanka gosti su obišli pojedine klinike UKC Tuzla, gdje su se upoznali sa procedurama rada.

Prema riječima profesorice zdravstvene njege Srednje medicinske škole u Tuzli, Bahrije Hasić Medicinska škola u Tuzli već par godina ima uspostavljenu saradnju sa centrom u Darmstadtu gdje je do sada boravilo dvije grupe učenika iz Tuzle.

Ovo je prvi put da učenici iz Darmstadta borave u Tuzli, ističe profesorica Hasić i dodaje da smatra da su ovakvi projekti od velikog značaja i da učenicima pružaju priliku da uporede praktičnu nastavu koja se održava u Tuzli i Darmstadtu – navedeno je u informaciji UKC Tuzla.

(nezavisni)