U ponedjeljak potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za realizaciju projekata u četiri lokalne zajednice u TK

Potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za realizaciju projekata nedovoljno razvijenih, nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u TK bit će upriličeno u ponedjeljak 18. jula u 11 sati.

Ugovori će biti potpisani između Vlade TK i načelnika općina Teočak, Sapna, Doboj Istok i Čelić.

Podsjećamo, u skladu sa ranije donesenim Programom o finansiranju projekata nedovoljno razvijenih, nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu u 2022. godini, Vlada TK je donijela Odluke o odobravanju predviđenih finansijskih sredstava za implementaciju pojedinačnih projekata.

Od ukupno predviđenih 1,65 miliona KM za ove namjene Općini Teočak je, za izgradnju pijace u centru općine Teočak dodijeljeno 462.616 KM, dok je Općini Sapna za dva projekta, rekonstrukciju putne infrastrukture i izgradnju poslovno-proizvodnog objekta izdvojeno 385.514 KM. Za Općinu Čelić izdvojeno je 100.000 KM za izgradnju javnog odgojno-obrazovnog objekta – obdanište. Općini Kladanj za rekonstrukciju grijnog sistema u zgradi Općine i rekonstrukciju ulica i puteva na području svih mjesnih zajednica odobreno je 246.728 KM. Za izgradnju sportske dvorane MZ Brijesnica Mala u općini Doboj Istok – Faza III i izgradnju i rekonstrukcija lokalnih puteva Općini Doboj Istok je odobreno 200.467 KM.