U OŠ „Slavinovići“ u Tuzli održana edukativno pokazna vježba

Crveni križ Grada Tuzle, uz podršku gradskog štaba Civilne zaštite u saradnji sa Profesionalnom vatrogasnom jedinicom Tuzla održao je danas u OŠ „Slavinovići“ u Tuzli edukativno pokaznu vježbu.
U sklopu pokazne vježbe Crvenog križa Tuzla fokus je stavljen na zemljotrese i požare, što je veoma značajno za učenike škola i za njihove nastavno osoblje jer se vježbom pružaju informacije o ponašanju i djelovanju u iznenadnim situacijama.
„Ovu godinu smo iskoristili da apliciramo sredstva kod Gradskog štaba Civilne zaštite Tuzla da zajedno napravimo jedan projekat .Na ovaj način ćemo prenijeti određeno znanje na učenike, koje će oni apsorbovati i moći koristiti tokom cijelog života“, naglasio je Hasić, sekretar crvenog križa.
– Kako je kazao Mirsad Mahmutbegović , direktor OŠ „Slavinovići“ Tuzla, kroz edukativnu pokaznu vježbu ćemo pokazati praktično učenicima i nastavnicima kako treba postupiti u slučaju prirodne ili neke druge nesreće.
Interesovanje za ovakav vid edukacije u slučaju prirodne i druge nesreće pokazali su i druge škole na području TK.
Iz profesionalne vatrogasne službe Civilne zaštite Tuzla ističu, da je ova edukacija od velikog značaja svima koji se nađu na mjestu nesreće, požara i drugih prirodnih nesreća.
  Piše: Duška REBIĆ