U okviru VinoSalisa 2018. vinske radionice Siniše Lasana

Drugi dan Festivala vina, prateće opreme i gastronomije Vinosalis 2018., koji se održava u Tuzli, počinje s vinskim radionicama koje vodi Siniša Lasan, jedan od vodećih sommeliera u regiji.

Lasan će na radionicama predstaviti najbolje Žilavke (berba 2017), Crne sorte Hercegovine te Međimursko osvježenje.

Na Festivalu se inače predstavlja 46 vinskih kuća sa 540 vinskih etiketa, sedam sirana, pet mesnih industrija, šest proizvođača prateće opreme i dva vrhunska proizvođača maslinovog ulja.

Prvo veče Festivala održano je sinoć, kada je u hotelu Tuzla više stotina Tuzlaka ali i posjetilaca iz cijele sjeveroistočne Bosne, uživalo u najboljim probranim vinima iz cijeloga svijeta, te raznim gastronomskim delicijama.

-Posebna zanimljivost prvog VinoSalisa je specijal ‘Okusi Hercegovine’ gdje su posjetioci imali priliku uživati u najboljem “iću i piću“ koje nude vinarije, sirane i mesne industrije iz ovoga dijela BiH – navode organizatori.

Također, kako dodaju, po prvi u BiH na ovom festivalu je predstavljen dio sajamske opreme za vinske festivale Easy Cooler i Vacu Vin, koja je standardni dio opreme svih vodećih svjetskih festivala.

Izložbeni dio drugoga dana VinoSalisa počinje u 18 sati a zatvaranje Festivala je u 22 sata.

(Nezavisni.ba)