U nedjelju Tuzla City dočekuje ekipu Borca na Tušnju

Rijetke su situacije da se u Premijer ligi BiH u samo četiri dana sastanu dvije iste ekipe. U srijedu je ekipa Tuzla cityija gostovala banjalučkom Borcu, dok će u nedjelju ekipa Tuzla Cityja na Gradskom stadionu Tušanj ugostiti istog protivnika. Iz Uprave kluba ističu kako im utakmica od prije nekoliko dana daje motivaciju za ostvarenje dobrog rezultata.

„Rezultat i igra iz prve utakmice nam daje samopouzdanje da možemo odigrati bolju utakmicu nego kakvu smo igrali  u Banja Luci i ovo je prilika da neke stvari popravimo kada je u pitanju igrački kadar. Moramo imati maksimalno poštovanje prema Borcu, jer je to ekipa koja je kvalitetna. Ono što je bitno jeste da smo mi vratili samopouzdanje nakon poraza od ekipe Željezničara i možemo se nadati pozitivnim rezultatima.” naglasio je Husref Musemić, šef Stručnog štaba FK Tuzla City.

Vojo Ubiparip, igrač FK Tuzla City se takođe osvrnuo na prethodnu utakmicu protiv Borca koji ima kvalitnu ekipu.

„Mislim da ćemo imati snage i energije da u nedjelju da na malo težem terenu ostvarimo naš cilj. Ekipa Borca je kvalitetna, tako da ćemo morati dati malo više od sebe u tom momentu kako bismo ostvarili taj pozitivan rezultat.“ dodao je Vojo Ubiparip, igrač FK „Tuzla City“

Utakmica Tuzla Cityja protiv aktuelnog prvaka lige ekipe Borca je počinje u 19:30 sati na gradskom stadionu Tušanj.