U maju završetak radova na aerodromu Tuzla

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić posjetili su danas Međunarodni aerodrom Tuzla gdje su razgovarali sa direktorom Rifetom Karasalihovićem o onome što je realizovano u protekloj i planovima za ovu godinu.

Ministrima u Vladi Tuzlanskog kantona je ovom prilikom direktor Karasalihović prezentovao dinamiku radova na rekonstrukciji putničkog terminala kao i projekat izgradnje atrija i prostora u kojem će biti smještene putničke agencije, rent-a-car kuće i suvenirnice na Međunarodnom aerodromu Tuzla. Zbog vremenskih prilika i niskih temperatura neki od radova su kasnili, istaknuo je direktor Karasalihović dodajući da bi krajem maja trebalo da se okončaju svi radovi, saopćeno je iz Vlade TK.

Ministar Gluhić pohvalio je rekordno, 50 % povećanje broja putnika u prva tri mjeseca ove godine. Zadržavanjem istog broja putnika u preostalih devet mjeseci, rečeno je ovom prilikom, Aerodrom Tuzla na godišnjem nivou mogao bi imati više od pola miliona putnika. Međunarodni aerodrom Tuzla je u januaru imao 40.563 putnika što je za 52,81% više nego u istom periodu prethodne godine dok je u februaru je imao 35.976 putnika što je za 55,70% više nego u istom mjesecu 2017. godine.

(Nezavisni.ba)