U Kalesiji danas 77 osoba darovalo krv, šest “doza” ide za Almera Mustafića

U prostorijama MSŠ Kalesija danas je upriličena prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi kojoj se odazvalo 77 osoba.

“Ja sam prezadovoljan odazivom na ovu akciju. Veliki broj je tu srednjoškolaca kojim se zahvaljujem. Od ove akcije šest “doza” ide danas za našeg Almera Mustafića koji se nalazi u UKC-u Tuzla”, kazao je Safet Šahmanović sekretar Crvenog križa Kalesija.

Belmin Mešić fudbaler je Sloge iz Tojšića i došao je danas u Kalesiju kako bi nekome darovao svoju krv i na taj način mu pomogao u ozdravljenju.

 

“Četvrti put dajem krv i vjerujte na ovaj korak sam se odlučio zbog dajdže Nedžada Bukvara koji je preko 80 puta darovao krv”, istakao je ovaj mladi fudbaler koji je obećao da će nastaviti da se odaziva ovakvim akcijama.

I Amir Ahmetović peti put je danas darovao krv kako bi nekome pomogao i kako bi nekome spasio život, kaže da to trebaju činiti svi koji su zdravi.

Jasna Gojčić iz Zatesa petnaest puta je dala krv jer kaže da se tako zdravije osjeća i to isključivo radi iz humanosti jer njena krv nekome može pomoći. Kada akcija nema u Kalesiji, ja odem do Tuzle”, govori nam Gojčić.

Ovo je prva akcija ove godine, a do kraja godine još su planirane tri redovne akcije te jedna vanredna koja će biti polovinom godine u Kalesiji kada će biti upriličeno i druženje za sve dobrovoljne davaoce krvi.

ntv.ba