Sead Džafić primio Merimu Osmanović i Husu Turića te im uručio nagrade za pozitivno predstavljanje Kalesije

Općinski načelnik Sead Džafić danas je upriličio prijem za predstavnike Udruženja “Osmijeh nade”, Merimu Osmanović koja je osvojila dvije bronzane medalje na Specijalnoj olimpijadi u Austriji, balkanskog prvaka u kick boxingu Husu Turića, njegovog trenera Senada Osmanovića ali i  Kadu Delić-Selimović koja je direktorica Specijalne olimpijade BiH.

“Meni je zaista drago da imamo ovakvu omladinu i da su oni ti koji su našu Kalesiju predstavili u najboljem svjetlu. Ja kao Sead Džafić ću učiniti sve da im pomognem, a uradiću i kao načelnik kroz rebalans budžeta da im se osiguraju određena novčana sredstva”, rekao je načelnik Sead Džafić.

On je Merimi Osmanović i Husi Turiću uručio po 150 KM u vidu stipendije, a za trenera, direktoricu i predstavnike Osmijeha nade uručeni su pokloni u ime općine Kalesija.

Direktorica Specijalne olimpijade Kada Delić-Selimović, zahvalila se načelniku na prijemu te mu je uručila poklon u znak zahvalnosti za prijem i za sve što čini da se o Kalesiji priča pozitivno.

“Zaista sam oduševljena ovim prijemom i hvala Seadu Džafiću što je primio našu Merimu Osmanović koja je iz Austrije donijela dvije bronzane medalje i mogu reći da je trenutno među pet najboljih u svijetu. Načelnik je rekao da će pomoći ovoj djeci, a ja moram da kažem da velika zahvalnost pripada i udruženju “Osmijeh nade” koje radi sa djecom i rezultat tog rada je uspjeh Merime”, kazala je Kada.

Senad Osmanović trener u KBS “Golden Team” Kalesija načelnika je upoznao sa teškom situacijom u kojoj se ovaj klub nalazi. Naime, oprema je gotovo pa u potpunosti uništena, a predstoje im tri jaka takmičenja, među kojima i Balkansko prvenstvo u kick boxingu.

“Načelnik je pomagao i prije nego je zasjeo na ovu funkciju, znam da njegova pomoć i sada neće izostati. Obećao je i ubjeđen sam da će pomoći da nabavimo potrebnu opremu i da petostruki sportista godine u Kalesiji, balkanski prvak i prvak BiH Huso Turić ima adekvatne prostorije za treniranje i rad kako bi se pripremio za takmičenje”, istakao je za našu televiziju Osmanović.

Na kraju načelnik je takmičarima poželio još više uspjeha u onome što rade, te je kazao da će biti tu da pomogne i da unaprijedi sport u Kalesiji.

ntv.ba