U JU OŠ “Hasan Kikić” Gračanica – PŠ Babići izvršena rekonstrukcija stolarije

Godišnjim i razvojnim programom rada škole koji se odnosi na kapitalne projekte i ulaganja u PŠ Babići planirano je utopljavanje školskog objekta u svrhu energetske efikasnosti kroz izmjenu stolarije, prozora i vrata.

U partnerstvu sa roditeljima iz PŠ Babići, MZ Babići i Vijećem roditelja škole pokrenuta je inicijativa prema načelniku i Općinskom vijeću Gračanica koja je podržana i uvrštena u budžet općine za 2018. godinu u iznosu od 12.300,00 KM.

PŠ Babići je sa učenicima, nastvnicima i Vijećem roditelja organizovala Sajam učeničkih radova u okviru navedenog projekta po osnovu kojeg je ostvaren prihod u iznosu 3.450,00 KM. Zajedničkim sredstvima u iznosu od 15.750,00 KM promjenjena je kompletna vanjska stolarija, prozori i vrata na školskom objektu. Iz sredstava ostvarenih po osnovu učeničkog sajma nabavljen je i razglas za potrebe PŠ Babići u iznosu od 1.050 KM.

„Zahvaljujem se općinskom načelniku, Općinskom vijeću Gračanica, MZ Babići, Vijeću roditelja škole i roditeljima iz PŠ Babići na podršci i realizaciji ovog projekta u koji je uloženo 14.700,00 KM. Izmjenom stolarije smanjili smo gubitak toplotne enrgije i poboljšali energetsku efikasnost, školske prostorije su bolje zagrijane i ugodnije za realizaciju nastavnog procesa. Pokazali smo i na ovom projektu da zajedničkim radom i uz pomoć lokalne zajednice možemo puno uraditi na poboljšanju i stvaranju boljih uslova za ukupan rad naše škole, u ovom slučaju PŠ u MZ Babići. Želim da istaknem da je škola uradila i projekat za izmjenu krova i isti kandidovala na određene adrese s ciljem da se pokušaju osigurati sredstva za izmjenu istog. Posebno mi je drago što je PŠ Babići postala centar društvenog života u mjesnoj zajednici i mjesto gdje se realizuju brojni kulturno-umjetnički programi. Saradnja sa MZ Babići i Udruženjem mladih „Sijedi krš“ iz Babića je, takođe na jednoj visokoj razini“, kazao je direktor škole Miralem Mejremić.

(gracanicki.ba)