Tuzlanski sportisti Nedžad i Almin Hodžić na Balkanskom prvenstvu u kick-boxu osvojili dvije medalje

Tuzlanski sportisti Nedžad i Almin Hodžić, članovi KBV “Flek Tom-Cat” Tuzla na ovogodišnjem 14. Balkanskom prvenstvu u kick-boxu , koje je  održano u Sarajevu od 22. do 24. juna ove godine uzeli su učešće u okviru reprezentacije BiH i ponijeli dvije medalje.

Na spomenutom prvenstvu pored reprezentacije BiH, učestvovale su reprezentacije Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Mekedonije, Slovenije, Bugarske, Moldavije, koje su odmjeravale snage u disciplinama low-kick i kick light.

Tuzlak Almin Hodžić u kategoriji do 63.5kg  u disciplini low kick u kategoriji  stariji juniori osvojio je treće mjesto i ponio  bronzanu  medalju, dok je Nedzad Hodžić u kategoriji -86kg u disciplini low kick u kategoriji  seniori  osvojio 2.mjesto, i ponio srebrenu  medalju.

Borac Almin Hodžić je u svom prvom meču, u  1/4 finalu pobijedio reprezentativca Srbije, Iliju Ilića, dok je u 1/2 finalnom meču izgubio sudijskom odlukom 3:0 od reprezentativca Bugarske, Dimitra Stojanova, koji je na kraju i ponio tituli pobjednika ovog prvenstva.

Kick boxer Nedžad Hodžić u  kategoriji do -86kg, disciplini low kick imao  je  konkurenciju od 4 borca, predstavnika Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Svoj polufinalni  finalni meč odigrao je  protiv reprezentativca Crne Gore Filipa Sekulovića, kojeg je savladao  jednoglasnom sudijskom odlukom 3:0, dok je finalni meč zbog povrede morao predati reprezentativcu Srbije.

Tuzlake  Nedžada i Almina Hodžića za spomenuto prvenstvo trenirali su poznati tuzlanski treneri: Salko Zildžić, Mesud Selimović i Isak Memišević, dugogodišnji članovi  KBV “Flek Tom-Cat” Tuzla.

(fejm.ba)