Tuzlanski advokat prije četiri godine autom ubio braću, sada pijan udario pješakinju

Senad Huremović (55), poznati tuzlanski advokat, vozač je Porschea koji je sinoć skrivio saobraćajnu nesreću u Tuzli kada je na cestu oborio dvadesetjednogodišnju pješakinju, a potom pobjegao, potvrđeno je za Faktor iz dobro obaviještenih izvora.

Huremović je ubrzo nakon nesreće pronađen i uhapšen, a odmah je podvrgnut i alkotestu kojim je utvrđeno da je imao 2,08 promila alkohola u krvi.

Ono što je zanimljivo jeste da je Huremović skrivio i fatalnu saobraćajnu nesreću u oktobru 2013. godine kada su poginula braća Jasmin i Nermin Zulić iz kalesijskog naselja Palavre.

Tada je bio za volanom Peugeota 308 kada se u mjestu Memići sudario sa automobilom u kojem su bili braća Zulić. Uslijed siline udara tijela dvojice mladića ispala su iz automobila Peugeot 206 u kojem su se nalazili. Nermin je na licu mjesta preminuo, dok je njegov brat bitku za životom izgubio u Domu zdravlja Kalesija, gdje je dovezen bez svijesti.

U ovoj nesreći je povrijeđen i sin Huremovića koji je tom prilikom bio sa njim u automobilu.

Uviđajem na mjestu nesreće tada je utvrđeno da je Huremović preticao na cesti te da ga je u tom trenutku Zulić pokušavao izbjeći. No, nije mu to pošlo za rukom. Došlo je do direktnog sudara, a u nesreći je učestvovao i kamion Iveco kojeg je advokat tada preticao. Vozač kamiona vidjevši da preticanje neće biti moguće bez udesa pokušao je izbjeći sudar tako što je kamionom sletio u kanal pored puta, ali nažalost, udes nije spriječio.

Sudski postupak protiv Huremovića za ovu saobraćajnu nesreću još uvijek je u toku.

Izvor: Faktor