BENF: Nagrada “Mebel 2017” na Međunarodnom sajmu u Skpolju

Živinička firma za proizvodnju namještaja BENF postigla je veliki uspjeh na 43. Međunarodnom sajmu namještaja, opreme za domaćinstva i javne objekte, koji je održan u Skoplju od 21.do 26.marta.

BENF je nagrađen priznanjem “Mebel 2017” za izuzetno kvalitetan krevet pod nazivom Benf, kao što je to i naziv firme. Direktor firme BENF Ismet Hodžić ističe da se ovaj proizvod, kao i ostali, odlikuje udobnošću i funkcionalnošću.

“Nabrada “Mebel 2017″ potvrđuje da smo u veoma jakoj konkurenciji od preko 400 izlagača iz Makedonije, BiH, Grčke, Italije, Slovenije, Srbije i Hrvatske  dokazali kvalitet naših proizvoda i uspjeli osvojiti ovo prestižno priznanje.U našim pogonima u Bašigovcima proizvodimo stotinu raznih vrsta kreveta i po tome smo postali prepoznatljivi na tržištu. Za 9 godina, od kada smo osnovali firmu, kvalitet proizvoda je na prvom mjestu i drago nam je što je to prepozanato i na Međunarodnom sajmu u Skoplju. Radimo za poznate kupce, a 95 odsto kreveta koje proizvodimo plasiramo na inozemno tržište, što nam omogućuje stabilnost u poslovanju”, kaže nam direktor firme BENF Ismet Hodžić.

BENF zapošljava 42 radnika i taj broj u narednom periodu će se povećati. Direktor Hodžić najavljuje nove investicije i povećanje proizvodnje:

“Firma posjeduje vlastite kapacitete za preradu dvrveta od sirovine do finalnog proizvoda. Već u junu planiramo instalirati dvije nove sušare, kapaciteta po 30 kubnih metara, što je osnova za stvaranje preduslova za dalje poboljšanje kvalilteta i povećanje proizvodnje”.

U firmi BENF ništa se ne prepušta slučaju, već se sve planira do u detalje, kako bi dalje tržištu nudili namještaj modernog dizajna i visokog kvaliteta od certifikovanih materijala./Š.Gadžo/