Tuzlanka Arina Behlilović – violina, profesor Patrick Leung – klavir

U utorak, 14. februara 2023. godine u sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla biće upriličen koncert za ljubitelje klasične muzike sa djelima Čajkovskog, Debisija i Ravela.

Solista na violini je Tuzlanka Arina Behlilović, studentica Univerziteta Mozarteum u Salzburgu, a umjetnički saradnik na klaviru je profesor Univerziteta Mozarteum, Patrick Leung.

Koncert će biti realiziran u organizaciji Srednje Muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla uz pokroviteljstvo projekta Erasmus+ Univerziteta Mozarteum Salzburg, Općine Tuzla i Ministarstva obrazovanja Tuzlanskog kantona. Na koncertu će biti prisutna profesorica Univerziteta Mozarteum u Salzburgu, Klara Flieder Pantillon, violinista u čijoj klasi se nalazi  solistica Arina Behlilović.

Profesori iz Austrije su vrlo rado prihvatili prijedlog za održavanje koncerta u Tuzli. Saradnja se uspostavila i u Sarajevu, tako da će u narednom periodu gostovati i lično muzicirati za Sarajevsku publiku i profesori Leung i Flieder-Pantillon, a u najavi je i masterclass violine za studente Muzičke akademije Sarajevo kao i za učenike Srednje Muzičke škole u Tuzli.

Ovom prilikom pozivamo građane ljubitelje klasične muzike da dolaskom na koncert uveličaju ovaj kulturni internacionalni događaj.

Tuzla, 14.02.2023. godine u 19 sati
Sala: Bosanski kulturni centar Tuzla