Tuzla: Zbog obrezivanja stabala najavljeni zastoji saobraćaja tokom vikenda!

Proljetna akcija uređenja javnih gradskih površina koju provodi Javno komunalno preduzeće “Komunalac” Tuzla, počela je danas.

Prije početka akcije odvoza krupnog i kabastog otpada iz tuzlanskih mjesnih zajednica koje je najavljeno za period od 16. do 22. aprila ove godine, tokom vikenda čistit će se gradske saobraćajnice te obrezivati drveće.

Zbog toga su već u prijepodnevnim satima primjetna kraća zadržavanja na južnoj magistrali u Tuzli i to na dijelu puta od skretanja za tuzlanski Biro za zapošljavanje, pored raskrsnice kod Hemijske škole pa do Sportskog centra “Mejdan”.

Prema riječima direktora JKP “Komunalac” Tuzla Admira Bećirovića, tokom subote i nedjelje na više različitih lokacija u Tuzli bit će realizovane slične aktivnosti kojima rukovodi jedinica “Parkovi” Tuzla, a zbog kojih su moguće kratkotrajne obustave saobraćaja ili eventualne izmjene u režimu saobraćanja tuzlanskim cestama. Zato je važno povesti računa o brzini i istaknutoj saobraćajnoj signalizaciji koja će, prema riječima Bećirovića, biti postavljena na vidnim mjestima.

Od Tuzlaka se, napominju iz Komunalca, očekuje strpljenje i razumijevanje kako bi, grad i gradske ulice, poslije zimskog perioda, spremno dočekali proljeće i ljepše vrijeme.

(RTVSlon)