Tuzla zasjala u svečanom prazničnom ruhu, otvoren “Zimski grad”

U Tuzli je juče svečano otvoren Zimski grad, koji će biti obogaćen   brojnim sadržajima narednih mjesec dana.

Ovaj događaj organizirala su Udruženja: Magic Factory, Life stylea i Venus Amice i Grad Tuzla.

Tuzlaci i posjetitelji “Slanog grada” ove zime će moći uživati u koncertima,  predstavama, stand up komedijama, nastupima kulturno umjetničkih društava.

Također predviđena je   podjela paketića , kao i  raznovrsna gastronomska ponuda hrane i kuhanog vina.

Tuzlanski trg je zasjao u svečanom ruhu. Barokna zgrada i fontana, blještavilo prazničnih ukrasa,miris blagdanskih  kolača, cimeta i vina, doprinijeli su da Tuzla oživi u potpunom prazičnom duhu, poput regionalnih centara.

Pretpraznični ambijent Tuzle, učinit će ovaj grad pogodnom zimskom turističkom destinacijom, koja je do ranije najviše bila atraktivna ljeti.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović  poručio je da predstojeće praznike treba što bolje proslaviti i tako skratiti dugu hladnu zimu.

“Lijepo smo uredili i okitili grad. Onda su se uključili poduzetnici sa ovim  divnim kućicama, a slijede nam i  katolički Božić, Nova Godina, pravoslavni Božić u ovom ambijentu, dodao je Imamović.

Član organizacijskog  tima, Boris Balta,rekao je da je ćilj ove manifestacije  napraviti jedan zanimljiv ugođaj onima koji žive u ovom kantonu i  gradu, te svima koji žele posjetiti Tuzlu, I na taj način oživjeti zimski dio Tuzle.

 “Ovo što će se dešavati naredni mjesec dana će u našem gradu stvoriti pozitivnu enregiju i pozitivnu atmosferu. Mislim da sa svim sadržajima koje ovdje imamo, da ćemo razbiti tu zimsku depresiju i dovesti pozitivnu enregiju u naš grad, poručio je direktor Turističke zajednice Grada Tuzla, Edin Jahić.

Tokom jednomjesečne manifestacije Zimski grad nastupit će brojni lokalni bendovi, kao I poznate regionalne zvijezde poput Goce Tržan, Lene Kovačević, Amela Ćurića, Crvena Jabuke itd.

 Tuzlaci će u Novu godinu zakoračiti  uz grupu Plavi orkestar.

(fejm.ba)