PREC: Nagrada za najbolje implementirani projekat

Udruženje porodica Porodični ruralni edukativni centar PREC Živinice  dobio je nagradu od Fondacije Tuzlanske zajednice za najbolje implementriani projekat godine u 2017/18 u kategoriji svih apliciranih i realizovih projekata.

Kriteriji za najbolje implementirani projekat su bili i: odgovornost utroška sredstava i realizaciji aktivnosti, održivost i trajnost projekta, inovativnost.
Projekat “Agroturizam i aktivizam” pisala, realizovala i opravdala je Animatorica Udruzenja PREC Jasmina Maslić, dok lobiranje za traženje dodatnih sredstava od poslodavaca odradile su aktivistknje Udruzenja PREC Medina Čaušević i Sabina Čaušević Tursunović.

Animatorica/Edukatorica PRECa je dobila nagradu uz pratnju polaznica obuke usavršavanja agroturizma mladi PREC, gdje je ujedno i držala govor kao Junakinja svoje zajednice,kako su je prepoznali iz Fondacije TZ, kojima se zahvaljujemo na podršci kojoj su dali i davaju Udruzenju PREC Živinice.

Na konferenciji bili su mladi aktivisti/volonteri koji su podijelili svoje inspirativne priče o volonterizmu i promjenama koje rade u svojim zajednicama. Hvala svim volonterima/članovima PRECa koji su dali doprinos u realizaciji projekta.

(Press PREC)