Tuzla: Ekskurzija učenika zbog skrnavljenja spomenika na Kapiji ispraćena u pratnji policije

Na jednodnevnom izletu danas u Tuzli boravili su učenici srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo i umjesto da iz našeg grada ponesu lijepe uspomene ispraćeni su sa Glavne autobusne stanice u pratnji tri policijska vozila.

Naime, jedan od učesnika eskurzije danas u poslijepodnevnim satima iscrtao grafite na spomen obilježju “Kapija” te na taj način oskrvnavio najdublju ranu grada Tuzla i duboko uvrijedio sve porodice žrtava čiji su najuži članovi poginuli na Kapiji te kobne noći 25. maja 1995. godine.

Brzom intervencijom službenika MUP-a TK počinilac (mlađa muška osoba) je identifikovan i s njim je u službenim prostorijama obavljen razgovor nakon čega je policijskim vozilom dovezen na Glavnu autobusnu stanicu i zajedno sa ostalim učenicima pod policijskom pratnjom ispraćen je iz Tuzle.

Građani Tuzle putem društvenih mreža ogorčeni su zbog ovog i traže što hitnije sankcionisanje mladića koji je oskrnavio spomenik na Kapiji tako što je ispisao grafit “TM” i ” HZ” odnosno skraćenice navijače skupine Manijaci i navijačke skupine Horde Zla. Također saznajemo da su slični grafiti ispisani i na još nekoliko lokacija u gradu.

(Nezavisni.ba)