Tuzla City u nedjelju dočekuje ekipu Rudara

Tuzla City treći krug započinje na Tusnju protiv Rudara. Pretposljednji tim na tabeli ima  kvalitet i zato se moraju respektovati.

– Ekipa Rudara u posljednje vrijeme ima nekih organizacijskih problema, međutim to nas ne smije da opusti ni u jednom trenutku. Međutim, bez obzira na sve probleme, oni su pokazali u zadnjim utakmicama, da imaju ozbiljan roster fudbalera. Sigurno je da će nam najveći problem praviti njihova odbrana, dok su jako opasni u napadu gdje imaju jako dobre individualce. Pokazali smo i u prethodnim utakmicama da imamo i timskog duha, zajedništva, te da nas to također krasi. U ovoj utakmici nećemo moći da računamo na kartoniranog Krpića, te Gavrića koji je zaradio devet kopči u prethodnom susretu. Sigurno da pobjeda protiv Rudara bi nam dala podstreka, jer u nastavku prvenstva očekuje nas paklen raspored, rekao je Musemićev asistent Ćosić.

Krilni vezni Tuzla Citya Mirzad Mehanović istakao je da ih samo zanimaju nova tri boda na njihovom kontu.

– Sjajno smo igrali u prethodnim utakmicama, radili smo dobro što nas je nagradilo dobrim rezultatima. Očekujem da tri boda ostanu na Tušnju, rekao je Mehanović te dodao:

– Što se tiče moje forme zadovoljan sam, ali još bitnije je da ekipa igra dobro i da u ovoj utakmici pobjedimo na Tušnju.

Utakmica se igra u nedjelju od 15 sati.