Turistička zajednica grada Gračanica: Potpisano 13 novih ugovora o sufinansiranju manifestacija u cilju unaprjeđenja turističke ponude grada Gračanica

U junu ove godine, Turistička zajednica grada Gračanica objavila je javni poziv za sufinansiranje projekata i manifestacija na području grada a u cilju unaprjeđenja turističke ponude.

Danas je u Multimedijalnoj sali potpisano 13 ugovora o sufinansiranju manifestacija koje nas očekuju u narednom periodu u organizaciji kulturno-umjetničkih društava, udruženja žena, atletskog kluba, moto-klubova, traktorista i drugih.

Prema riječima direktora turističkog ureda, Edina Ibriševića, manifestacije koje su aplicirane na javni poziv obiluju izuzetno bogatim sadržajima, udruženja koja su ih aplicirala kontinuirano rade na promociji svojih aktivnosti ali i grada Gračanice te je pozvao iste da svojim gostima preporuče turistički obilazak grada i njegovih znamenitosti.

Prisutne je pozdravio i Gradonačelnik Nusret Helić u funkciji predsjednika Turističkog vijeća Turističke zajednice Gračanica.

(Grad Gračanica)