Trg slobode: Večeras završni program Manifestacije “11. juli u Tuzli”

Manifestacija „11. juli u Tuzli“, koju Medžlis Islamske zajednice Tuzla organizuje u saradnji, sa Institutom za društvena i religijska istraživanja, Koordinacijom boračkih organizacija Grada Tuzla, Narodnim pozorištem Tuzla, Bošnjačkom zajednicom kulture „Preporod“ Tuzla, Javnom ustanovom Specijalnom bibliotekom „Behram-beg“ i Centrom za multidisciplinarna istraživanja bit će završena večerašnjim programom.

Završni događaj održat će se na Trgu slobode sa početkom u 20 i 30 sati, kada je  planiran centralni program manifestacije.

Program će izvesti glumci Narodnog pozorišta Tuzla, članovi hora „Gazi Turali-beg“, hora Mreže mladih i Odjela za brak i porodicu Medžlisa Tuzla, i polaznici tuzlanskih mekteba.

U okviru ove manifestacije 5. jula 2022. godine u kinu Kaleidoskop prikazan je film „Usporeni genocid- što no nema sa Drine vedrine?“ autora Avde Huseinovića, 7. jula 2022. godine u haremu Moluške džamije promovidsana je knjiga „Ja haški svjedok“ i „Majka Hatidža“ autora Nedžada Avdića i Esnefe Smajlović, te 8. jula 2022. godine u Džamiji „Kralj Abdullah“ bit će otvorena izložba povodom trideset godina šehadeta Mustafa-ef. Mujkanovića.