Totti: Buffonu bih poklonio vremeplov, možda bi poveo i mene

Bivši reprezentativac Italije i legenda Rome Francesco Totti govorio je za La Stampu o nadolazećem rođendanu kapitena Stare dame Gianluigiju Buffonu.

– Prva pomisao koja mi pada na pamet jeste da smo obojica ostarili i smatram to velikom štetom. Njegova karijera je bila fantastična i želim mu sve najbolje za 40. rođendan. Ukoliko odluči nastaviti igrati, to bi ga stavilo u ulogu Puponea (izraz koji su navijači Rome koristili za Tottija zbog načina proslave gola, s palcem u ustima poput velikog djeteta, op. a.).

Na pitanje šta bi poklonio Buffonu za rođendan, Totti je imao spreman odgovor.

– Vremeplov. Možda bi me i poveo sa sobom. On i Fabio Cannavaro su se preko mene nekad raspitivali o dolasku u Rome. Najdraži gol protiv Buffona? Da me se ne bi pogrešno protumačilo, navest ću po jedan iz vremena dok je bio na golu Parme, jedan protiv Juventusa. To je lob protiv Parme iz seozne 1997/98. i bomba izvan šesnaesterca protiv Juventusa u sezoni 2012/13. A najbolje se sjećam njegove odbrane iz 2003. kada sam u Torinu probao panenku, a taj me fenomen odlično pročitao – prisjetio se Totti.

(Faktor)