Teletović postaje predsjednik KSBiH

Bivši kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i prvi bh. košarkaš koji je zaigrao u NBA ligi Mirza Teletović vraća se u domaću košarku, odnosno Košarkaški savez Bosne i Hercegovine.

Ovoga puta sjajni košarkaš se vraća u ulozi funkcionera.

– Nakon dugo razmišljanja, zašto bih trebao, zbog čega, što će meni u životu nerviranje, sikiracija, borba sa vjetrenjačama i sve što ide uz neke odgovorne funkcije, donio sam odluku kako moj život bez košarke, nije život – kazao je Teletović, te dodao:

– Da, na prijedlog Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo i gospodina Nihada Selimovića, pristao sam biti kandidat za Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH. Ukoliko taj prijedlog prođe na Skupštini Košarkaškog saveza naše zemlje, od novembra, po sistemu rotacije, trebao bih biti i predsjednik Košarkaškog saveza BiH, što će mi biti velika čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost, jer košarku u našoj zemlji treba vratiti na mjesto gdje joj i pripada.

Teletovića očito neće interesovati razne priče, već će biti isključivo skoncentrisan na popravljanje stanja u košarkaškom sportu u našoj državi.

– Ne interesuju me prazne priče, iako nam je sport time opterećen, već me isključivo interesuje napredak košarke. Naša zemlja je oduvijek bila puna talenta, ali nedostajalo nam je samokritike i rada i dat ću sve od sebe da više nikoga nikad ne molimo, da više nikada ni od kog ne tražimo i da ne čekamo milostinju kako bismo se takmičili, već da u godinama koje su pred nama postanemo Savez koji se neće stidjeti svog rada. O nama će se u budućnosti pisati i govoriti samo afirmativno, jer to je moj cilj. Zbog toga sam i preuzeo ovu obavezu, a znam da će biti jako teško postići sve ovo što sam nabrojao, ali mene u životu nikada nije interesovao prosjek, već samo napredak – naglasio je Teletović i dodao:

– Košarka je moj život, moje zanimanje, moja ljubav, košarka mi je dala sve u životu i ja sam dao sve njoj i nadam se da ću imati pomoć svih onih ljudi koji vole ovaj sport, jer lako je pričati o tome šta se treba uraditi, problem nastaje kada dođe do konkretnih stvari. Ja sam tu zbog konkretnih stvari i ne volim pričati o stvarima koje se tek trebaju desiti. Vrijeme će pokazati.

(Faktor)