Talenti: Harmonika Belmina Selića

Odjeljenje Osnovne muzičke škole u Živinicama okuplja mlade koji žele naučiti svirati neke od muzičkih instrumenata, a među takvim je i Belmin Selić, koji je ove godine započeo svoje muzičko obrazovanje, a odlučio se za harmoniku.
Iako je tek prva godina već je upisao javne nastupe, kao nedavno na svečanoj akademiji u povodu obilježavanbja Dana oslobođenja Živinica.
“Imao sam nekoliko nastupa, među kojima u povodu Dana škole na našoj školskoj priredbi. Bila mi je čast nastupiti na svečanoj akademiji za Dan opštine Živinice, kada sam na harmonici izveo Španjolski valcer. Volim harmoniku i zato sam odabrao baš taj instrument”, rekao nam je Belmin Selić.
Osim nastupa na akademijama Belmin se istakao i na raznim međunarodnim takmičenjima mladih muzičara u Ugljeviku i Sarajevu, gdje je osvajao prva i druga mjesta, što je veliki uspjeh za ovog mladog harmonikaša.
Ovaj daroviti učenik uskoro će završiti IV razred osnovne škole, gdje je odličan učenik. Kada je riječ o muzičkom obrazovanju pred njim je još mnogo rada, ali pod rukovodstvom profesorice mr. Sabine Muminović sigurno je da uspjesi neće izostati.
/Š.G./