Svi misle da su milioneri, ali nemaju prebijene pare u džepu

Za slavne američke glumce i muzičare vjeruje se da su puni para. Međutim ima i onih iza kojih su ostali slavni dani, te grcaju u problemima i dugovima. Možete li pretpostaviti ko su?

Lindsay Lohan

Zvjezdani dani ove glumice i pjevačice već su odavno gotovi. Nakon strmovitog pada i bombastičnih skandala, Lindsay je pokušala vratiti u svijet glume predstavom u Londonu. No recenzije su bile očajne, a kolege su se žalile da ne dolazi na vrijeme i jedva zna svoj dijalog. Lohan je u posljednjih 15 godina četiri puta proglasila bankrot. Bivši dečko, nasilni milijarder, optužio ju je da mu je ukrala stvar u vrijednosti od 50.000 dolara.

Johnny Depp

Glumac je do nedavno živio s “džeparcem” od 2 miliona dolara mjesečno, no našao se u problemima kada je shvatio da mu lova “curi”. Tužio je svoje menadžere, tvrdeći da su mu loše vodili finansije i nisu prijavljivali poreze na vrijeme, zbog čega je sada dužan 40 miliona dolara. Nakon rastave s glumicom Amber Heard, Depp je bio još pet miliona “lakši”. Menadžeri na sudu tvrde da je Depp “zaglibio” jer je trošio goleme količine novaca na vino i luksuzna putovanja.

Charlie Sheen

Glumac je zahvaljujući humorističnoj seriji “Dva i po muškarca” bio najplaćeniji glumac na TV-u. Za jednu epizodu dobijao je 1,8 miliona dolara, odnosno tri puta više od svog kolege Jona Cryera koji mu je glumio brata. No, sve je krenulo nizbrdo zbog neslaganja s produkcijom i autorima serije koji više nisu mogli tolerirati njegovo ponašanje na setu. Iako je uspio “uhvatiti” uloge i nakon toga, nikada nije bio tako “masno” plaćen. Sheen je trošio milione na zabave s djevojkama, drogu i provode, ali, kako se kasnije saznalo, i na “ušutkavanje” žena koje su znale da je HIV pozitivan. Kada mu je postalo finansijski neizdrživo, Sheen je otišao u emisiju uživo i sam priznao da boluje od virusa.

Nicolas Cage

Glumac koji naizgled neprestano radi posljednjih trideset godina između 1996. i 2011. je zaradio 150 miliona dolara. Njegov životni stil je, pak, bio neizdrživ čak i za toliki novac. Cage je skoro sve “spiskao” na vile, jahte i aute, ali i neobične stvari. Kupio je dvije otrovne albino kobre koje je ilegalno posjedovati u Kaliforniji. Dao je milion i po dolara za prvo izdanje stripa “Superman”. Kupio je i rijetku, ukradenu lubanju dinosaura koju je na kraju odlučio vratiti. Ima privatni otok i posjeduje “ukletu kuću” serijske ubojice Madame LaLaurie koju je kupio za 4 miliona dolara. Glumac je dužan milione dolara poreza.

(24sata.hr)