Sutra u Tuzli prodaja zaplijenjene imovine

Porezna uprava Federacije BiH u postupku prinudne naplate u februaru organizira javnu prodaju zaplijenjene imovine poreznih obveznika dužnika u Kantonalnim poreznim uredima: Mostar, Tuzla, Novi Travnik, Sarajevo, Orašje i Bihać, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

U Kantonalnom poreznom uredu Mostar javna prodaja zaplijenjene imovine održat će se 20. i 21. februara 2019. godine. Za 20. februar zakazana je javna prodaja zaplijenjene imovine poreznog obveznika dužnika „Mičel” d.o.o Mostar, a za 21.februar prodaja imovine poreznih obveznika „Tempo Vranica” d.d. Mostar i „Bejuti Sport” d.o.o Mostar. Predmet prodaje su digitalni strojevi, poslovni prostori i motorna vozila. Također, 21. februara u Kantonalnom poreznom uredu Tuzla prodavat će se zaplijenjena imovina poreznih obveznika i to: teretna i putnička motorna vozila, nekretnine, razne mašine, oprema itd.

U Kantonalnom poreznom uredu Novi Travnik javna prodaja zaplijenjene imovine održat će se 20. 21. i 22. februara 2019. godine. Za 20. februar zakazana je prodaja imovine poreznih obveznika dužnika „Auto kuća Buba“ d.o.o Vitez,“Buba Commerce” d.o.o. Vitez i “Jurčević” d.o.o. Vitez. Prodavat će se zaplijenjena teretna motorna vozila, zemljišta  itd.

Prodaja imovine poreznih obveznika ATP “Špedicija” d.d. Bugojno, “Dekor” d.o.o. Vitez i “Samoborka-Vatrostalna” d.o.o. Busovača, održat će se 21. februara. Kod sva tri porezna obveznika dužnika na prodaji su zemljišta koja su zaplijenjena u postupku prinudne naplate.

Za 22. februar zakazana je prodaja imovine poreznih obveznika “Tomdar” d.o.o. Kreševo, PPUP “Grad prom” d.o.o. Travnik i “Nail” d.o.o. iz Donjeg Vakufa. Predmet prodaje su Hotel „Vrbas“,razne vrste zemljišta, industrijsko vozilo, poslovni objekti itd.

U Kantonalnom poreznom uredu Sarajevo 25. februara održat će se javna prodaja zaplijenjene imovine poreznih obveznika SPD „Musić“ i „Hazarton“ d.o.o Sarajevo, a prodaje se zemljište i namještaj.

Javna prodaja zaplijenje imovine održat će se 27. februara u Kantonalnom poreznom uredu Orašje. Na prodaji je imovina poreznih obveznika „Samah“ d.o.o Orašje i „Exkluziv“ d.o.o Orašje.

U Kantonalnom poreznom uredu Bihać 28. februara održat će se javna prodaja zaplijenje imovine poreznih obveznika dužnika i to: UR „Tomato“ Bihać i „Novi most“, a na prodaji su industrijske mašine, razna oprema i aparati, teretne mašine itd.

Sve informacije u vezi prodaje zaplijenjene imovine mogu se pronaću na web stranici www.pufbih.ba .

O rezultatima izvršenih prodaja zaplijenjene imovine Porezna uprava Federacije BiH će obavijestiti javnost.

(Tuzlainfo.ba)