Susret gradonačelnika Tuzle i ambasadora Kraljevine Holandije u BiH

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i ambasador Kraljevine Holandije u BiH Jurriaan Kraak sastali su se danas u Gradskoj upravi. Tokom sastanka razgovaralo se o situaciji u Tuzli, te o pravcima razvoja tog grada.

Gradonačelnik Imamović upoznao je ambasadora Kraljevine Holandije sa projektima koje Grad Tuzla realizuje i onima koje u budućnosti namjerava realizirati, o uslovima za investiranje u Tuzli, kao i o kulturnoj tradiciji i razvoju turizma.

Gradonačelnik je kao potencijale Tuzle istakao brzi razvoj IT sektora, zatim metaloprerađivačku i drvnu industriju, prozvodnju soli, trgovinu, turizam i druge proizvodne i uslužne djelatnosti.

Ambasador Kraak govorio je o predstojećem samitu o zapadnom Balkanu, koji će se narednog mjeseca održati u Trstu. Imajući u vidu da će se na samitu, između ostalog, razgovarati i o projektima koji su pokrenuti u okviru Agende za povezivanje, gradonačelnik Imamović je upoznao ambasadora Kraaka sa nekim od infrastrukturnih projekata koji bi bili korisni za građane Tuzle, ali i cijele regije, saopćeno je iz Gradske uprave Tuzla.

Gradonačelnik Imamović i ambasador Kraak nakon sastanka u Gradskoj upravi, prisustvovali su otvaranju izložbe reprodukcija Vincenta Van Gogha, u Međunarodnoj galeriji portreta, koja je organizovana u okviru 4. Festivala savremene umjetnosti arTz, uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije.

(FENA)