Stručno osposobljavanje za 165 kandidata s područja Tuzlanskog kantona

Tuzlanski kanton osigurao je sredstva za 165 branitelja i članova njihovih porodica za obavljanje volonterskog staža/stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

Tim povodom ministar za boračka pitanja TK Fahrudin Skopljak i direktor JU Služba za zapošljavanje Senad Muhamedbegović potpisali su Sporazuma o realizaciji šestog programa sufinansiranja nakon čega će biti raspisan javni poziv za poslodavce.

Predmet Sporazuma je definisanje prava i obaveza potpisnika u vezi s realizacijom Programa korištenja sredstava za realizaciju dopunskih prava i ostalih izdvajanja s kriterijima za raspodjelu korisnicima boračko – invalidske zaštite u 2017. godini kojim su planirana finansijska sredstva za obavljanje volonterskog staža branilaca i članova njihovih porodica.

Prema Pogramu, po osobi je planiran bruto iznos od 230 KM mjesečno, od čega je 200 KM za ishranu i prevoz, a preostali iznos predviđen je za plaćanje doprinosa za PIO za osobe osigurane u određenim okolnostima, saopćeno je iz Vlade TK.