Streljaštvo: Uspješna godina Medine Čaušević

Kraj kalendarske godine je period kada sumiramo postignute rezultate u raznim oblastima pa tako i sportskim.U izboru sportskog magazina BH Tempo 09 Tuzla, vrijedno priznanje stiglo je u Živinice i Streljački sportski klub Konjuh. Naime, članica kluba Medina Čaušević nagrađena je zaslužnim priznanjem -Plaketom- za istaknuti sportski rezultat u 2018. godini.

Medina je član SSK Konjuh već četvrtu godinu, a o postignutim rezultatima kaže:

“Moje prvo takmičenje je bilo u Hadžićima 6 mjeseci nakon što sam postala član pomenutog kluba. Kroz ove četri godine bilo je puno takmičenja, uspjeha i naravno neuspjeha. Od svih svojih rezultata izdvojila bih 1. mjesto U Premijer ligi FBiH za 2018. godinu – disciplina serijska vazdušna puška, 1. mjesto na turniru “Ahmed Muratović-Adi”, disciplina vatreno oružje – pištolj i naravno priznaje za istaknuti sportski rezultat u 2018. godini u izboru sportskog magazina BH Tempo. Nadam se novim takmičenjima i  uspjesima, kako mene same, tako i ostalih članova kluba”, kaže nam uspješna članica SSK Konjuh Medina Čaušević.

Osim na sportskom planu, Medina je uspješna u školama koje je pohađala, a uspješno je završila Građevinsko-geodetsku školu u Tuzli -smjer arhitektonski tehničar, te joj želimo još mnogo značajnih rezultata u sportu i obrazovnom putu. (Š.G./zivinice.ba)