Starca izujedali psi, komšije ga spasile: “Bilo je strašno to gledati”

Petar Mitrović je u selu Jakupovci kod Laktaša učestvovao u spasavanju komšije M.V. (71) kojeg su napali psi belgijski ovčari, te ispričao da je sve bilo veoma dramatično.

Mitrović je rekao da su se sinoć u 20.45 časova čuli krici i zapomaganje u komšijskom dvorištu.

“Komšija je imao dva belgijska ovčara koja su ga napala ne znam iz kojeg razloga. Kada smo komšija i ja pritrčali, psi su ga već pokidali, bilo je strašno to gledati. Pošto je komšija lovac, otišao je kući po pušku. Lupajući u kapiju pokušali smo da skrenemo pažnju psima, vodili smo računa da se ne puca na pse. Počeli smo na njih bacati kamenje i druge predmete. Onda smo se izmakli i komšija je jednog psa pogodio, a drugog ranio”, ispričao je Mitrović, koji je i pripadnik Granične policije BiH.

On kaže da su komšija i on pajserom razvalili kapiju jer je bila zaključana i prišli napadnutom komšiji koji je bio izujedan, krvav i bez odjeće koju su psi rastrgli.

“Pokrili smo ga ćebadima i čuvali da ga ne napadne ranjeni pas koji je bio u dvorištu. U međuvremenu je stigla Hitna pomoć i prevezla ga je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci”, naveo je Mitrović.

On je istakao da, iako je u tom trenutku osjetio strah, nije imao dilemu da li treba da pritekne u pomoć napadnutom komšiji.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske saopšteno je da je lice čiji su inicijali M.V. (71) iz Jakupovaca kod Laktaša, kojeg su dva belgijska ovčara izgrizla, pušteno na kućno liječenje.

U saopštenju je navedeno da je sanitetskim vozilom Doma zdravlja Laktaši danas u Urgentni centar UKC Republike Srpske dovezeno lice čiji su inicijali M.V.

“Pacijent M.V. (71) je primljen u Urgentni centar UKC-a Republike Srpske sa ugriznim ranama. Pacijent je zbrinut, te pušten na kućno liječenje, uz terapijske preporuke”, navedeno je u saopštenju.