Šta je u izjavi za HRT o Džeki i Pjaniću rekao novi selektor Zmajeva?

Robert Prosinečki je jednoglasnom odlukom članova Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine imenovan za novog selektora Zmajeva, a zbog velikog interesa novinara, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde non-stop je bio na telefonu.

Osim toga morao je udovoljiti i TV ekipama i stati pred njihove kamere.

– Vrući ili ne vrući krompir, Bosna i Hercegovina ima velik potencijal, ima odlične igrače. Moja vizija je da se napravi nešto s Bosnom i Hercegovinom, sad su kvalifikacije za EP i imamo velike šanse da  bude tamo. Za mene je to jedan veliki izazov. Sretan sam što se to dogodilo i već za nekoliko dana počinjemo raditi – rekao je Prosinečki.

– Svi očekujemo plasman na EP, BiH razmišlja da ode na jedno veliko takmičenje. Uz kvalitet koji imaju igrači, koji igraju po velikim klubovima, mi moramo otići tamo – najavio je.

Bivši igrač zagrebačkog Dinama prokomentarisao je i izjavu Vahida Halilhodžića da nikad ne bi prihvatio posao u tako podijeljenoj zemlji.

– Gledam samo sportski dio, vidim veliku budućnost te reprezentacije, s velikim igračima. Politikom se nećemo baviti – naglasio je popularni Žuti.

O planovima i igračima koje će pozivati, Prosinečki je kazao:

– Trebat će vremena, bazirat ćemo se na ovo što imamo, a tu je i liga, ima sigurno dobrih igrača, pratit ćemo. I u Hrvatskoj igraju reprezentativci BiH. Kad imaš Džeku i Pjanića možeš razmišljati o velikim stvarima.

(Faktor.ba)