Šta će biti prioriteti u radu gradonačelnika Tuzle?

Završetak Strategije razvoja Tuzle do 2026. godine samo je jedan od prioriteta starog-novog gradonačelnika Tuzle. Kazao je to dva dana nakon održanih lokalnih izbora gdje je ostvario uvjerljivu pobjedu. Jedan od prioriteta bit će i povećanja broja poslovnih subjekata.

”Nastavit ćemo sa stvaranjem uvjeta za veliki broj investicija, jer od broja investicija zavisi broj zaposlenih i ukupni naš razvoj. Nastojat ćemo da jačamo službe i brzinu njihovog rada, da budemo vrlo privlačni za investitore i investicije jer to je razvoj i zapošljavanje. Posvetit ćemo posebnu pažnju aerozagađenju, imamo dosta tih projekata, poticaja, samo da se makne peć na ugalj, ili da bude toplotna pumpa ili peć na pelet. Povećat ćemo stavku tih poticaja, nadamo se da će TE ugraditi filtere za odsumporavanje i tada će biti znatno umanjen dio naših problema. Vodit ćemo računa u narednom mandatu naročito o osobama treće životne dobi, imamo Strategiju i Operativni plan realizacije te Strategije. Ukupno smo mi na izborima branili te pravce razvoja i te započete projekte”, naveo je Imamović.

O ovim i sličnim temama, dva dana nakon izbora govorio je gradonačelnik Tuzle u emisiji ”Tačka” koja je na programu naše medijske kuće večeras u 21 sat.

(RTV SLON)