Srebrenik: Izložba slika i promocija monografije “Hašim, 10 godina poslije”

“Bosanski saz kao dio evropskog naslijeđa” naziv je manifestacije kojom Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, zajedno sa osam institucija kulture, obilježava Dane evropskog naslijeđa.

JU Centar za kulturu i informiranje Srebrenik i ove godine je dio ove manifestacije, a u okviru programa će, u utorak 4. oktobra 2022. godine,uz podršku BZK “Preporod” Srebrenik prirediti Izložbu slika i fotografija, te promociju monografije “Hašim deset godina poslije”.

Izložba i promocija u čast velikana saza dr. Hašima Muharemovića održaće se u Domu kulture Srebrenik s početkom u 18 sati. Pokrovitelj je Vlada TK, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK.

-“Raduje me što smo dio jednog zajedničkog i velikog projekta koji nam temom kojom se bavi daje priliku da pružimo malo duha našoj teškoj svakodnevnici. Mi smo ponosni na lik i djelo našeg dr. Hašima Muharemovića, koji je proslavio saz i proslavio Srebrenik, ova izložba je naš doprinos i poruka narednim generacijama da naši velikani ne smiju i neće biti zaboravljeni” – rekao je Mirza Ibrišimović, direktor JU Centar za kulturu i informiranje Srebrenik na press konferenciji upriličenoj povodom najave manifestacije.