‘Srce za djecu’ – Paketi za djecu oboljelu od raka

Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ pripremilo je, iz kampanje ‘Zlatni septembar’ i ponukani potrebama djece i porodica, tzv. zlatne pakete za oko 200 porodica oboljele djece i poslali ih širom Bosne i Hercegovine, a sve zahvaljujući podršci donatora i dobrih ljudi tokom septembra.

‘Zlatni paketi’ sadržavaju zaštitne maske, dezinfekciona sredstva, higijenske potrepštine, poklon bon i set školskog pribora. Vrijednost jednog paketa je oko 100 KM.

– Željeli smo, kroz taj vid podrške, osigurati sve što je potrebno jednom djetetu u ova nesigurna vremena, ali i da pokažemo da nisu sami ni u jednoj borbi. Ni u onoj protiv raka, ali ni onoj protiv virusa korona – navode iz Udruženja.

Dobili su, kažu, mnogo fotografija malih i velikih boraca, ali i mnogobrojne poruke zahvale donatorima i ljudima koji su donacijom za ‘zlatne maske’ ili bilo kojom drugom donacijom ‘kroz septembar izmamili iskrene osmijehe heroja našeg društva, ali i suze radosnice najhrabrijih roditelja’.

Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ i ove godine obilježilo je ‘Zlatni septembar’, mjesec podizanja svijesti o dječijem raku. Nizom aktivnosti nastojali su doprinijeti da se glas djece, oboljele od raka i njihovih porodica, što dalje čuje.

– Septembar smo uspjeli ‘pozlatiti’ i ukazati društvu na veličinu borbe koju vode djeca oboljela od raka u Bosni i Hercegovini te na sve probleme s kojima se nose i nakon izlaska iz bolnice. Pričali smo mnogo i o svim nedaćama koje su zadesile djecu oboljelu od raka i njihove porodice u pandemiji COVID-19 i koliko im je važna kontinuirana podrška. Ovo su teška vremena za njih. Osim borbe s rakom, već imunokompromitovani, moraju se boriti i sa virusom korona – naglašavaju iz Udruženja.

 (RTV SLON)