Sportski savez BiH: Žiri razmotrio prijedloge za izbor sportiste godine

Žiri Izbora sportiste i sportske ekipe u BiH za 2018. godinu, u organizaciji Sportskog saveza u BiH, na sjednici u Sarajevu razmatrao je prijedloge kandidatura za dodjelu priznanja.

Izbor najboljih vrši se na osnovu prijedloga strukovnih saveza udruženih u Sportski savez u BiH, a na osnovu kriterija žiri je sačinio liste kandidata koji su ušli u najuži izbor.

Sportski savez u BiH i ove godine bira najbolje u 13 kategorija: najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji, najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji, najuspješnija državna selekcija ili ekipa, najuspješniji trener, najuspješniji sportista student, najuspješnija juniorka i najuspješniji junior, nagrada za vrhunski rezultat, nagrada fudbaler godine, nagrada košarkaš godine i nagrada najbolji šahista “Nusret Čaušević”.

Bit će dodijeljena i posebno priznanje “Mirza Delibašić”, nagrada za životno djelo, za fair play, nagrada ambasador sporta, nagrada za naučno-istraživački rad, publicistički rad, odnosno novinarsku djelatnost, priznanje za sportske nade i specijalna nagrada.

Manifestacija Izbor sportiste i sportske ekipe u BiH za 2018. godinu u organizaciji Sportskog saveza BiH bit će održan 24. januara u 20 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo.

(bosanski.com)