Služba civilne zaštite Grada Tuzle vodi o aktivnostima BHMAC Regionalnog ureda

BHMAC Regionalnu ured Tuzla, u saradnji sa Službom civilne zaštite Grada Tuzle vodi aktivnosti o pripremama za operacije deminiranja i tehničkog izviđanja , na Minsko sumnjivom području (MSP)Kovačice, koje obuhvata područje Kovačica, Cviljevina, Konjkovići i  Gornja Tuzla .
To podrazumjeva i prikupljanje informacija od građana koji žive na pomenutim  područjima u vezi saznanjima na miniranost i postojanje mina.
Cilj ovih aktivnosti je dobijanje što tačnije “slike”zagađenosti pomenutog područja minama i minsko ekspolzivnim sredstvima. U vezi stim 23.11.2021.g.održan je sastanak predstavnika BHMC Regionalni ured Tuzle, Službe civilne zaštite Grada Tuzle i građana mjesnih zajednica kojima pripadaju navedena područja(Kovačica, Cviljevina, Konjkovići i Gornja Tuzla) na kojem bi predstavnici Službe civilne zaštite  imjesnih zajednica , dobili detaljnije informacije.
U cilju što efikasniju i sveobuhvatnih priprema za operacije deminiranja tehničkog izviđanja na navedenom području mole se svi građani da sva saznanja ili sumnje na miniranost ili sumnjaju na postojanje mina prijave izviđačkom timu na terenu na kontakte telefona:
Služba civilne zaštite Grada Tuzle-121 ili 035 364-255
BHMAC Regionalni ured Tuzla- 035 294-249 i 035 294-250
  Piše: Duška REBIĆ s#�