“Slučaj Nuić”: Rukometni savez Švicarske poslao još jednu žalbu EHF-u

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedama protiv Švicarske izborila je plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Danskoj i Njemačkoj.

Međutim, Švicarci su odmah nakon utakmice u Tuzli, koju su Zmajevi riješili u svoju korist 21:15, uložili žalbu jer je za BiH nastupio Tomislav Nuić, kojeg nije bilo u zvaničnom zapisniku.

Evropska rukometna federacija (EHF) uvažila je žalbu, ali još nije donijela odluku.

U međuvremenu obavljen je i žrijeb baraža, a BiH ili Švicarska za plasman na SP borit će se protiv Norveške. I dok se čeka konačna odluka ko će na megdan Norvežanima, Švicarci su uputili još jednu žalbu EHF-u!

– U najnovijoj dopuni žalbe koju je Švicarska uputila prema EHF-u, a koja nam je dostavljena, Švicarci navode da je igrač Tomislav Nuić bitno utjecao na konačan rezultat od šest golova razlike, svojim doprinosom u igri u odbrani, iako je na terenu proveo minimalno vrijeme prije nego je dobio administrativni crveni karton!

Novi rok za očitovanje naše reprezentacije je 12. februar nakon kojeg tročlana komisija EHF-a treba da donese odluku o protivniku u baražu za SP protiv velesile Norveške. Naša reprezentacija se već očitovala po ovoj tužbi. Šta li je sljedeće? – pitaju se iz Rukometnog saveza BiH.

(Faktor.ba)