Sloboda večeras protiv gradskog rivala u finalu kupa RKS-a

OKK Sloboda će večeras u okviru finala kupa RKS Tuzla za finale sistema “A” kupa “Mirza Delibašić” ugostiti reaktivirani klub Univerziteta u Tuzli, UKK Student. Povodom današnje utakmice zajedničku press konferenciju u prostorijama OKK Sloboda jučer su održala dva kluba učesnika finala, a na press konferenciji medijima su se obratili predsjednik OKK Sloboda Aid Berbić, predsjednik UO UKK Student Kenan Sijerčić te treneri Nedim Džemić i Vladimir Mičanović.

“Tuzla je konačno dobila još jednu košarkašku ekipu koja sigurno ima prosperitet da postane neko u bh. košarci. Ovo je ujedno i otvaranje pozitivne priče saradnje između Slobode i Studenta iako smo svjedoci da je proteklom vremenu bilo puno priča kako smo mi konkurenti i na taj način se stvarao neki rivalitet. Smatram kako je ovakav projekat jedna pozitivna stvar koja se dešava i Tuzla zaslužuje drugi košarkaški klub, pogotovo kada uzmemo u obzir da klub nosi naziv Student i okuplja mlade ljude. Nadam se da ćemo u dogledno vrijeme dobiti i sportske rivale i jasno želim poručiti da mi nismo konkurenti osim na terenu. Ovo je jedna tuzlanska priča, na ovaj način animiramo što više mladih ljudi i tako ih želimo uvesti u košarku. Rezultat je sutra u drugom planu. Sloboda će u punom kapacitetu stati uz Student i pružiti podršku u ovoj priči”, izjavio je predsjednik Berbić.

Predsjednik UO UKK Student Kenan Sijerčić istakao je kako je velika čast igrati večerašnje finale protiv Slobode te su se prisutni složili kako je za ponovno oformljeni Student ova utakmica svojevrsna nagrada za do sada prikazano. Utakmica će se odigrati u maloj dvorani sportskog centra Mejdan u četvrtak, 23.12., sa početkom od 19,00 sati, a sudijska trojka na ovom susretu bit će Zurapović, Kasumović i Beganović dok je komesar susreta Miroslav Kovačević. Ulaz je BESPLATAN!