Sloboda poražena u Gabeli, minimalna pobjeda Veleža

U 14. kolu nogometne m:tel Premijer lige BiH, Sloboda je poražena od Veleža sa 1:0.

Na samom početku susreta nisu zabilježene veće šanse, igralo se pretežno na sredini terena. Prva prilika viđena je u 7. minuti susreta. Nakon kontranapada Halilović je uposlio Haskića, koji se izborio za šut, a Kurtalić u posljednjem trenutku blokira njegov udarac. Rođeni su nastavili sa napadima. U 14. minuti Pršeš je centrirao, no Dejanović je glavom bio neprecizan. Nedugo zatim sa vrha šesnaesterca prijetio je i Halilović, istakao se još jednom Bukvić. Prvu priliku naš tim imao je u 28. minuti. Vranješ je šutirao sa vrha šesnaesterca, međutim bez veće opasnosti po gol Bogdanovića. Četiri minute kasnije stopostotna prilika za Velež. Pršeš je centrirao iz slobodnog udarca, Ikić šutira glavom, a Bukvić krajnjim naporom zaustavlja njegov udarac. Naš tim najbolju šansu imao je pet minuta prije odlaska na odmor. Delić je pronašao Maksimovića, koji odlično upošljava Melvina Osmića čiji udarac brani golman domaćih. Ostalo je 0:0 što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Velež je bio konkretnija ekipa na terenu. Stvarali su šanse, a na golu našeg tima raspoložen je bio Bukvić. Prva prlika u drugom poluvremenu viđena je u 56. minuti. Zaimović je uposlio Haskića, napadač Rođenih šutira glavom, a Bukvić je uspio sačuvati svoju mrežu. Minut kasnije Bukvić je još jednom odlično reagovao. Zaimović je šutirao, a golman našeg tima uspio je odbraniti njegov udarac. U 71. minuti domaći dolaze u vodstvo.  Anđušić se najbolje snašao u našem šesnaestercu i matira golmana našeg tima koji je bio nemoćan.. Pet minuta kasnije sa distance pokušao je Vranješ, no lopta odlazi daleko pored gola Bogdanovića. Do kraja susreta nisu viđene ozbiljnije prilike, ostalo je Velež – Sloboda 1:0.

Od prve minute za naš tim nastupili su Bukvić, Ćivić, Osmanković, Kurtalić, Maksimović, Osmić J., Osmić M., Vošnjak, Delić, Mehmedović, Vranješ. Priliku za igru još su dobili Komazec, Husejinović i H. Beganović.