Skupština TK: Zoran Jovanović novi ministar za rad i socijalnu politiku TK, razriješen dužnosti ministar poduzetništva Nermin Hodžić

Novi ministar za rad i socijalnu politiku TK je Zoran Jovanović, odlučeno je to na sjednici Skupštine TK hitnog karaktera, na kojoj je Jovanovića podržalo 25 poslanika, dok ih je 7 bilo suzdržanih.Jovanović je kadar Stranke za BiH, a na ovoj poziciji je ranije bila Danijela Simić, također kadar ove stranke, koja je podnijela ostavku u januaru ove godine.

Na sjednici Skupštine TK hitnog karaktera razmatrane su dvije tačke dnevnog reda i to imenovanje ministra za rad, socijalnu politiku i povratak te razrješenje ministra razvoja i poduzetništva ovog kantona, piše Fena.

Zakonodavno tijelo Tuzlanskog kantona usvojilo je Odluku o razrješenje aktuelnog ministra razvoja i poduzetništva Nermina Hodžića.Kako je izjavio za Fenu predsjednik Skupštine TK Senad Alić, ministar Hodžić razriješen je na njegov lični zahtjev.

Hodžić je kadar Bosanske patriotske stranke-Sefer Halilović (BPS), a poziciju ministra razvoja i poduzetništva u Vladi TK obnašao je od jula 2015. godine, kada je imenovan prilikom rekonstrukcije kantonalne vlade.

(Glas TK/ Fena)