Škola ronjenja za djecu i odrasle na Panonskim jezerima u Tuzli

Na Kompleksu Panonskih jezera u Tuzli, na trećem jezeru počela je škola ronjenja u organuzaciji Ronilačkog kluba “Vidara” iz Gradačca.

– Nudimo časove ronjenja za djecu i odrasle u jutarnjim treminima. Svi polaznici imaju priliku da sa profesionalnom suibe opremom certificiranog instruktora nauče roniti, izjavio je instruktor Adnan Omerović, te pojasnio:

– Ovo je prilika da naprave i prekrasne fotografije, kao i snimak svog prvog ronjenja. Ronilački Klub “Vidara” Gradačac uskoro organizuje za grupu početnike, Početni kurs Open Water Diver, a nakon završenog kursa polaznici mogu dobiti međunarodni certifikat “Open Water Diver”.

Obuka podrazumjeva teorijski i praktični dio, a završni test za ronjenje je na dubini 18 metara. Osim certifikata polaznici će nakon završene obuke dobiti ronilačke diplome, brevet i ronilački dnevnik. Sa ovim certifikatom će biti moguće roniti bilo gdje u svijetu.

Oni koji se odluče pohađati školu, dalje mogu završiti profesionalnu obuku te postati certificirani ronilac po svjetskoj školi ronjenja (Professional Seuba Schools). Cijena obuke uznosi 20 KM po osobi, a uključuje; komletnu ronilačku opremu, obuku na suhom, na vodi i pod vodom od 20 minuta, podvodni foto i video zapis na CD-u , te izdavanje certifikata za položeni discovery Subi zaron.

Ronilački KLu “Vidara” u svom programu nudi šklou ronjenja za djecu i odrasle i ronilačke kurseve za međunarodne certifikate, Početni kurs, Napredni kurs, Voditelj ronjenja i Ronilačke izlete na more.