Selektor Španije dobio otkaz dva dana prije početka prvenstva

Julen Lopetegui od danas više nije selektor Španije.

Nakon što je jučer objavljeno da je 51-godišnjak potpisao ugovor s Real Madridom, španski nogometni savez (RFEF) mu je danas odlučio uručiti otkaz.

Predsjednik RFEF-a Luis Rubiales je sazvao vanrednu konferenciju za medije te je saopćio da je Lopetegui razriješen dužnosti.

“Igrači, predvođeni Ramosom i Iniestom, su nas pokušali uvjeriti da Lopetegui treba ostati selektor do kraja Svjetskog prvenstva, ali njegovo ponašanje je neprihvatljivo. Potpisao je ugovor s Realom bez našeg znanja, samo je došao sinoć i saopćio nam da je sve gotovo. To je veoma bezobrazno. Iz Madrida su nas obavijestili da će nam uplatiti dva miliona eura, koliko mu iznosi otkupna klauzula”, rekao je Rubiales.

Podsjetimo, Lopetegui je nedavno produžio ugovor sa RFEF-om do 2020. godine, ali je sinoć Real Madrid objavio kako je potpisao trogodišnji ugovor sa španskim stručnjakom koji će početi važiti nakon završetka Mundijala u Rusiji. Jutros je objavljeno kako će Real uplatiti RFEF-u dva miliona eura odštete.

Još uvijek nije poznato ko će voditi Furiju sa klupe na Mundijalu u Rusiji, a glavni kandidati su uposlenik saveza Fernando Hierro i selektor U21 reprezentacije Albert Celades.

(Klix.ba)